tiistai 14. toukokuuta 2019

The London Beer Competition mitaleja SavonlinnaanKuun vaihteessa julkaistiin London Beer Competitionin tulokset. Suomalaisista panimoista palkintoja sai vain kaksi panimoa, kummatkin Savonlinnasta! 

Waahto Breweryn Kahvi Stout (7,4%) voitti hopeaa Irish Strong Stout -sarjassa pisteillä 79/100. 

Mustan Virran panimo sai puolestaan Tott Double Ipa -oluellaan hopeamitalin sarjassa Strong American Ale (77/100) ja pronssimitalin Pistolekors -portterillaan Strong European Beer -sarjassa /73/100).

London Beer Competitionissa oli mukana eri kategorioissa noin 2 000 eri olutta. Kilpailussa oluet pisteytetään puoliksi laatunsa sekä puoliksi hinnan ja pakkauksen ulkonäön perusteella. Arvostelukriteerit ovat siis varsin kuluttajalähtöiset ja kilpailun tuomaristo koostuu paitsi asiantuntijoista myös ammattimaisista oluen sisäänostajista. Maksimipistemäärä on 100.

- Kulta-, hopea- tai pronssimitalin saadakseen oluen piti yltää vähintään tiettyyn pistemäärään. Kaikkiaan kisassa ylsi mitaleille 124 olutta, kertoo Waahto Breweryn olutmestari Jari Kouvalainen.

Täytyy todeta, että tuomaristo osasi asiansa.
Maistoin Kahvistoutin ja tein arvion noin vuosi sitten:

 Waahto Breweryn kahvistout on väriltään läpinäkymättömän musta. Runsas ruskea vaahto on kestävä. Tuoksussa vahvat kahvin aromit odotetusti etualalla, mukana myös kuivaa paahteisuutta. Suutuntumassa kahvisuus pehmenee, lakritsia hiipii mukaan, karamellisuus valtaa alaa ja jälkimakuun löytyy jopa vaniljaa. Tumma suklaa tykkää Waahto Stoutista ja minä pidän molemmista yhdessä!
🍺🍺🍺🍺1/2
Waahto Brewery, Savonlinna
 Alk. 7,4 % vol.

 ____________________________________


TOTT DOUBLE IPA


Väri on vaalean mahongin ja tumman meripihkan välistä. Pehmeä tiivis vaalea vaahto on hyväkestoinen. Tuoksussa pähkinää, luumua, vähän myös kinuskia. Suutuntumassa mennään mallas edellä, hedelmäisyys jää sen peittoon ja alkoholi kurkkii arasti kaiken takana mutta jää kuitenkin riittävästi piiloon. Jälkimaussa ei kummempia tapahdu. Maltaisuus viimeisenä makuna, vähän rouheampana kuin suutuntumassa. Strong Ale tämä on - ja ihan juotava, mutta ei missään nimessä IPA.
🍺🍺🍺
Mustan Virran Panimo, Savonlinna
Alk. 8,5 % vol.
EBU 81
KV  17.6 °PISTOLEKORS PORTER

Mustan Virran Panimo hyödyntää seutukunnan historiaa oluitaan nimetessä. Tarinat ovatkin oiva markkinointikeino. Nyt lasissa oleva musta ja ohutvaahtoinen porter on saanut etikettiinsä säimeneläisen sotilaan, Yrjö Ollinpojan tarinan Ruotsin kuninkaan Kustaa II:sen hengen pelastamisesta ja tuon urotyön ansiosta aateloimisesta.

Tuoksu on paahtunut, pehmeän täyteläinen ja suklainen. Suutuntumassa salmiakkia ja lakritsaa. Porterille ominainen syvästi paahtunut maltaisuus puuttuu ja tuntuma jää kevyenoloinenoloiseksi. Jälkimakukaan ei täysin tilannetta pelasta, kaipaisin siihen kuivempaa ja katkeroisempaa loppua. Kyllähän Pistolekorsin mieluiten balttityylin portteriksi arvioisin. 
🍺🍺🍺 1/2
Mustan Virran Panimo, Savonlinna
Alk. 7,0 % vol.
EBU 17
KV  14,8 °
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti