tiistai 4. syyskuuta 2018

Rakuuna Olut, Helsinki

BRYGGERI HELSINKI

 

 BRYGGERI TYRNIPORTTERI

Tummanruskea väri. Kuohuvan kuohkea isokuplainen vaahto katoaa saman tien.Tyrni antaa tuoksuun yskänlääkemäisen flavorin. Suutuntumassa aluksi esiintyvä pistävän terävä maku lienee myös peräisin tyrniuutteesta, onhan tyrnin ominaismaku hapan. Maku pikkuhiljaa tasaantuu paahdetun maltaiseksi. Pitkähkö jälkimaku ei muuta oluen ilmettä ja näin vahvasti maustettua olutta en oikein portteriksi miellä. Mieluummin nimittäisin saisoniksi. Aperitiivi, jälkiruokaolut.
🍺🍺🍺
Alk. 6,5 % vol.
IBU 36
EBC 59

 

BRYGGERI ROSE

Kuulakan punaruskea väri. Vaahtoa ei synny nimeksikään. Marjaisuutta tuoksussa, joka suutuntumassa kehittyy hyvin makeaksi mauksi, onhan valmistusvaiheessa lisätty keitokseen rypälemehua ja kiinanruusuteetä. Samalla kohtalaisen korkea alkoholivahvuus on saatu hyvin piiloon. Jälkimaku on pitkä ja - kovasti makea. Tervetuliaismaljana toimii hyvin, kuten Bryggerin 5-vuotisvastaanotolla tuli todettua!
🍺🍺🍺🍺
Rakuuna Olut, Helsinki Helsinki
Alk. 8,8 % vol.
IBU 20 
EBC 25

 BRYGGERI WALDKangasniemeläistä kuusenkerkkää ja savumallasta on  käytetty kuparinruskean ja hyvävaahtoisen Forest Pale Alen valmistuksessa. Tuoksu vielä panttaa metsäisiä aromeja, mutta suutuntumassa pihkaisuus ja tunnistettava savuisuus tulevat hyvin esiin. Vähän öljymäinen jälkimaku saa loppuun sopivan humalabuusterin. Hyvä ja tasapainoinen ruoka- ja seurustelujuoma.
Myös pullossa.
🍺🍺🍺 1/2
Rakuuna Olut Oy, Helsinki
5,5 % vol.
IBU27
EBC 19

BRYGGERI DUNKEL

Bavarian Dark Lagerin väri on hyvin tumma, hieman punertava vaikka EBC on vain 35. Kuohkea beessi vaahto pysyy hyvin. Tuoksusta tunnistaa tummaksi paahdetun maltaan aromin, joka voimistuu lisää suutuntumassa. Kuivaa katkeroa hiipii myös mukaan kun päästään jälkimakuun saakka. Tyylinmukainen Dunkel, josta (onneksi) puuttuu usean tšekki-twamen ällö makeus.
🍺🍺🍺🍺
Rakuuna Olut, Helsinki 
Alk. 5,3% vol.
IBU 24
EBC 35

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti