Côte du Rhône tammifoederissa (foeder = suuri sammio) talon saison hiivalla käytetty olut, johon
on kypsytykseen lisätty murskattuja blaufränkisch viinirypäleitä ja
niiden omaa villihiivaa.
Punaruskea väri. Ohut vaalea vaahto hiipuu vähin erin. Viinimäinen, rypäleinen, aavistuksen hiivainen tuoksu. Suutuntumassa viinimäisyys etualalla. Putkahtaapa esiin mielikuva joskus 1970-luvulla juodusta Karjala-viinistä, jota olisi laimennettu vedellä. Ei sentään! Maku on täyteläisempi, löytyy luumua, marjaisuutta, happamuutta, jopa lakritsia ja saisonhiivan tuomaa mausteisuutta sekä hentoa pippurisuutta. Jälkimaku on pitkä, monisyinen ja maistuvan marjainen. Fiskarsin Panimon Farmhouse Series oluita voi suositella kyseiseen tyyliin tutustumiseen, koska niissä ei mennä överiksi, vaan säilytetään osa-alueiden tasapaino. Olutentusiastit ehkä kaipaisivat makuun enemmän "navetantakaisuutta", jotta tätä voisi kutsua saisoniksi, mutta useimmille oluennauttijoista happamuus ja hapokkuus ovat juuri passelilla tasolla.
🍺🍺🍺🍺
Fiskarsin Panimo, Fiskars
Alk. 7,6 % vol.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti