keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Juomat vielä haussa Juhannukseksi?

Juhannusjuomat on helpointa hankkia ruokaostosten yhteydessä ja varmimmin marketeista löytyy isojen panimoiden tuotesortimentti. Alla muutamia maistamisen arvoisia kevään uutuuksia Sinebrychoffilta ja Hartwallilta.

 

 #sinebrychoff #hartwall 


Sinebrychoffin kesäjuomat

KARHU SAUNAOLUT


Vaaleankeltainen väri. Kuohkea vaalea vaahto pysyttelee hyvän tovin oluen suojana. Tavanomaisen lageroluen hennon humalaisen ja maltaisen flavorin lisänä tuoksusta todella erottuu aavistus koivun lehden aromeja. Aromi on peräisin Frantsilan tilan koivunlehtiuutteesta. Suutuntumassa joutuu sitten käyttämään enemmän mielikuvitusta koivun lehden aromin löytämiseen ja ehkä se olisikin jo liikaa. Maku on kevyen maltainen ja maltillinen hiilihappo nostaa kevyet humalankatkerot lopuksi esiin. Nimensä mukaan kelvollinen juoma saunajanoon.
🍺🍺🍺
Sinebrychoff, Kerava
Alk. 4,5 % vol.

 KARHU VEHNÄOLUT
 
Vaalea keltaruskea väri. Tiivis valkoinen vaahto jää harsomaisena oluen ylle. Ulkonäkö on kirkas, eli olut on suodatettu, ei kuitenkaan ns. kristalli. Tuoksu ei vielä anna erityisesti vihiä, että kyseessä on vehnäolut. Suutuntumassa taas ollaan juuri vehnäoluen peruselementtien parissa. Viljaista vehnää ja banaania suuntäydeltä. Hedelmäinen makeus jatkuu jälkimaun loppuun saakka. Tässäpä kesälle raikas janojuoma, jos vehnäolut maistuu. 
🍺🍺🍺🍺
Sinebrychoff Kerava
Alk. 5,0 % vol. 

ANGELO PORETTI 4 


Carlsbergin Italian Birrificio-tehtaan premium lager on väriltään kirkas keltainen, runsasvaahtoinen ja tuoksultaan kevyen humalanarominen. Suutuntumassa makeaa maltaisuutta ja kukkaista humalaa. Varsin pitkä jälkimaku. Kevytrunkoinen yleisolut janonsammuttajaksi ja ruokaolueksi. 
🍺🍺🍺1/3
Birrificio PORETTI, Carlsberg Italia
Alk. 5,5 % vol
 


DUCKSTEIN WEIZEN
 
Sinebrychoffin maahantuontivalikoimaan kuuluvan saksalaisen vehnäoluen väri on vaalean ruskea. Suodattamattomana oluen ulkonäkö on samea. Vehnäoluelle ominainen vaahto laskeutuu nopeasti. Tuoksussa hieman pippurista mausteisuutta ja hedelmäisyyttä. Suutuntumassa makea banaanisuus vahvana jota hiilihappo tasaa. Jälkimaku pehmeä ja loppua kohti kuivuva. Perustyylin vehnäolut vehnäolutmaasta 380 vuoden kokemuksella (panimo perustettu vuonna 1640). Duckstein Weizen sopii pöytään erityisesti rasvaisen kalan, porsaan tai makkaran seuraksi.
Duckstein GMBH, Saksa
Alk. 5,3 % vol.
EBU 11
KV 12.9 °P

Hartwallilta juhlajuomia
 LAHDEN ERIKOIS JUHLA
 
LAHDEN ERIKOIS on 90-vuotta täyttävä brändi ja sen kunniaksi Hartwall on lanseerannut juhlavuodenoluen, joka on perinteinen täysmallaslager. Väri on kalpean keltainen, vaalea vaahto tyylille ominainen, hiljalleen hiipuva. Tuoksu tunnistettavan maltainen ja hennon humalainen. Suutuntumassa makeaa maltaisuutta, jolle hyvin maltillinen hiilihappoisuus antaa tilaa. Kukkaista hedelmäisyyttä irtoaa humalalajikkeista Opal ja Willamette, katkerot tarjoaa lager- ja pils-oluiden klassikkolajike Saaz. Nyt ollaan oluttyylien volyymisen kuninkaan tontilla ja siinä sarjassa tasainen laatu on valttikortti, jossa moni pieni toimija joutuu nostamaan kädet pystyyn. Hyvin tällä oluella Hartwall voi pitkäikäisen brändin juhlavuotta juhlistaa. 
🍺🍺🍺1/2
Oy Hartwall Ab, Lahti
Alk. 5,5 % vol. 
EBC 9
EBU 18


 LAHDEN ERIKOIS SUMMER 2020
 
Hyvin vaalea oljenkeltainen väri. Kuohkea vaalea vaahto kestää kotvasen. Tuoksumaailma miedosti maltainen, ohuella hedelmäisellä twistillä. Jenkkihumalien (Amarillo, Centennial ja Chinook) antina sitrushedelmäinen ja kevyt suutuntuma. Vaikka kyseessä on täysmaltainen olut, niin mallasrunko jää taka-alalle. Jälkimakua terävöittää pieni havunneulasefekti. Kun tuote on suunniteltu helposti lähestyttäväksi kesäjuomaksi, niin siinä on onnistuttu. Haaste kesäolosuhteisiin: älä päästä lämpenemään jos haluat ettei olut mene täysin "flätiksi".
🍺🍺🍺1/2
Oy Hartwall Ab, Lahti
Alk. 5,0 % vol. 
EBC 10
EBU 30


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti