maanantai 8. heinäkuuta 2019

LAITILAN KELLERERBIER

Vaaleankeltainen väri. Runsas, kuohkea vaalea vaahto. Tiukka humalan ryöpsähdys heti alkuun tuoksussa. Harmi vaan, että se tuoksu on enemmän hikistä kumisaapasta, josta raikkaus puuttuu. Onneksi suutuntumassa pahin kumin aromi väistyy ja tilalle tulee ruohomaista flavoria. Onko sekään hyväksi, on jo enemmän makuasia. 

Mielenkiintoinen humalavalinta kuivahumalointiin, saksalaisen Herr Kellererin tuoreen sadon Perle-humalat. Antaisiko ikääntyneemmät humalat iisimmän iskun tuoksuun? Makuprofiili tasaantuu pikkuhiljaa ja jos pystyy nauttimaan oluen ilman tuoksuttelua, niin se kaivattu raikkaus löytyy jälkimakuun ehdittäessä. Olisi mielenkiintoista kokeilla miten vaikka vuoden kellarointi vaikuttaisi tuoksun/maun tasapainoon. Tuoreena humalan aromi jyrää liikaa. 
🍺🍺🍺
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila
Alk. 5,0 %
 
J.K. Edellä oleva arvio on tehty tölkitetyn olutnäytteen perusteella. Uusintamaistelu hanasta antoi aivan erilaisen elämyksen. Tuoksun tunkkainen kumimaisuus oli tiessään ja kaivattu raikas humalan flavori selkeänä ja tasapainossa maltaan kanssa myös suutuntumassa - ikäänkuin olisi ollut eri olut lasissa.
Kun kyseessä oli kertaerä, niin uuteen vertailevaan maisteluun liene enää mahdollisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti