tiistai 12. toukokuuta 2020

OLVIN KEVÄÄN UUTUUKSIA

Olvin tuotteet ehtivät koronan keskellä ensimmäisenä maistettavaksi. 

Oluet tietenkin arvioissa etusijalla.DARING DAUGHTER BRUT LAGER
 
Vaalea oljenkeltainen väri, kirkas ulkonäkö. Valkoinen tiheä ja kestävä vaahto. Tuoksu aluksi perinteisen lagermainen, kevyesti mallasta ja miedosti katkeroita.  Cascade-humalalajikkeen tuottamaa hedelmäisyyttä tulee vähitellen mukaan. Suutuntumassa kuivahumaloinnissa käytetyt Crystal-humalan katkerot dominoivat ensin oluen kevyttä runkoa vasten, vähitellen katkeroiden hiipuessa löytyy balanssi ja olut on hyvin helposti juotava. Jälkimaussa lunastuu nimen brut-osio - eli kuivuus. Kevyttä (38 kcal/100 ml) kesäjuomaa rasvaisen kalan, grilli- ja mausteisten ruokien seuraksi.
🍺🍺🍺
Olvi Oyj, Iisalmi
Alk. 5,5 % vol.
EBC 8
EBU 25
KV 10,6 °DARING DAUGHTER TROPICAL LAGER

Vaalean meripihkankeltainen väri. Runsas kuohkea vaalea vaahto pysyy pitkään. Tuoksussa trooppisten hedelmien aromia, tosin huomattavasti maltillisemmin kuin samoja humalia käytetyissä pintahiivaoluissa. Suutuntuma yllättää samettisella pehmeydellään. Vähitellen maltaisuus hiipi esiin ja sitä seuraa mukavan pyöreä katkero - jos katkeroista niin voi sanoa. Tämä johtunee osaltaan valmistuksessa käytetystä uudesta hiivasta, joka myös maistuu aavistuksenomaisena hiivaisuutena. Se tuo muassaan mielleyhtymiä vehnäoluisiin vaikka vehnää valmistuksessa ei ole käytetty. Jälkimaku on liukkaan luonteva, jota ei liiat katkerot häiritse vaan mukavan makea maltaisuus jää viimeiseksi. 
🍺🍺🍺🍺
Olvi Oyj, Iisalmi
Alk. 5,5% vol. 
EBC 11
EBU 32
KV 12,7° P
 

 Olvi tekee markkinointiyhteistyötä The Helsinki Distilling Co. yhtiön kanssa. 
Heiltä pari uudenlaista lonkeroa.


HELSINKI LONG DRINK GIN & YUZU 

Greippimehun värinen. Tuoksussa gini ja siruksinen hedelmä sekoittuvat keskenään. Suutuntuma jatkuu kuivana, ja sama toistuu kuin tuoksussa, Ginin katajanmarjaisuus ja Yuzu-hedelmän hapokkuus vuorottelevat. Kuiva jälkimaku pyörii pitkään suun pinnoilla. Aivan lopuksi jää jäljelle sokerinen imelyys. Otin näytepullon saunan jälkeiseksi vilvoittelujuomaksi ja janoon sen sai juotua (myös tölkissä, kuten kuvasta näkyy). Sopinee parhaiten ylipitkän illan jälkeiseksi tasoitusjuomaksi, kuten lonkerot itsellä joskus aikoinaan toimivat. Nuorten aikuisten humalluttaja. 
Alk. 5,5 % vol. 
The Helsinki Distilling Co., Helsinki
 
 
  HELSINKI LONG DRINKGIN & PINK GRAPEFRUIT
 
Oranssi väri. Tuoksussa gini ja verigreippi sekoittuvat keskenään. Suutuntuma jatkuu kuivana, ja sama toistuu kuin tuoksussa, ginin katajanmarjaisuus ja verigreippin hapokkuus vuorottelevat. Jälkimaku on erittäin makea ja pitkä. Lopuksi jäljelle jää sokerinen imelyys. Näytepullollisen sai juuri ja juuri juotua (myös tölkissä, kuten kuvasta näkyy). Loppukaneetti sama kuin yllä.
Alk. 5,5 % vol.
The Helsinki Distilling Co., Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti