torstai 30. elokuuta 2018

Malmgårdin Panimo

  Malmgårdin Panimo on uudistanut ilmeensä ja ottanut käyttöön 0,33 litran pullokoon. Panimon logo pullon korkeissa ja etikettien ilme on uuden pullokoon myötä saanut kevyemmän ja raikkaamman kuosin. Myös oluet ovat uudistuneet ja aivan uusia oluita on tullut tarjolle.

  Malmgårdin Panimon tölkitetyt tuotteet valmistaa Saimaa Brewing Co (SBC)Mikkelissä.

 

MALMGÅRD TAMMI - PÄHKINÄ

Kartanon panimossa Pernajassa valmistettu portteri on erittäin tumma, punaruskea väriltään. Vaahto on lyhytkestoinen. Tuoksun tuhdit aromit ovat peräisin valmistuksessa käytetyistä hasselpähkinöistä ja viskitynnyrin lastuista. Suklaa on etualalla ja pieni vivahde alkoholia pilkahtaa hetken. Suutuntumassa suklaisuus sekoittuu paahdetun maltaan, humalan katkeron ja pähkinän makujen kanssa. Pehmeä pitkä suklainen jälkimaku saa kuivan loppunousun.
🍺🍺🍺🍺
Alk. 6,3 % vol.
EBU 35
EBC 150


 IDAHO WHEAT IPA

Varsinaiset vehnäoluet ovat panimon tuotepaletissa olleet enemminkin harvassa. Talon omaa emmervehnää on toki käytetty aiemminkin useassa oluessa ja nyt myös uudessa, amerikkalaisella Idaho-humalalla humaloidussa vehnä-IPA:ssa, missä se on enemmän pääroolissa.

Olut on syvän kullankeltainen, vaahto perinteistä vehnäolutta vaatimattomampi. Kuitenkin riittävän kestävä. Tuoksussa vehnäoluen banaanisuus häivähtää ja hedelmäistä katkeroa astuu esiin. Suutuntumassa ipamaiset, jopa enemmänkin pilsille ominaiset humalankatkerot löytyvät heti, ja pysyvät etualalla loppuun saakka. Jälkimausta löytyy kevyttä maltaisuutta sekä mausteisuutta joka lopuksi kääntyy kohti mäntymetsää.  
Mielenkiintoinen makukirjo!
🍺🍺🍺🍺
Malmgårdin Panimo, Pernaja
Alk.  5,5%
EBU 35
EBC 10

 

HOPPY OAT ALE

Malmgårdin Panimon tölkkeihin pakatut uutuudet valmistaa Saimaa Brewingin Co. Pakkaus on 0,5 litran tölkki, johon etiketti on liimattu.
Tuntuvasti humaloidun kaura-alen väri on punertavan oranssi. Tuoksu on nimensä mukaisesti humaloiduksi olueksi maltillinen ja vaahto brittityylin oluelle ominainen. Suutuntumassa humalan katkeroa löytyy ja onneksi kaura sitä osaltaan pehmentää. Jälkimaussa etiketissä luvattua hunajaisuuttakin pilkahtaa. Ruokaoluena grilliruokien kanssa toimii oikein hyvin.
🍺🍺🍺 1/2
Malmgårdin Panimo / Saimaa Brewing Co, Mikkeli
Alk. 5,5% vol
EBU 40
EBC 25

 

SPELT IPA

 
Malmgårdin Panimon useassa tuotteessa on käytetty kartanon viljelemää viljoja, emmer-vehnää ja spelttiä, kuten nyt IPA:ssa. Oranssinruskeassa oluessa on hyvä kestävä vaahto. Tuoksun perusteella tätä ei ipaksi tunnistaisi, vaikka hedelmäisyyttä hieman irtoaa. Suutuntumassa katkeroa ja havunneulasta löytyy sopivasti, speltti tasoittaa maun kohdalleen. Jälkimaussa sama toistuu. Nautittu saunajuomana leppoisassa kesäillassa, mihin käyttöön suosittelen. 
🍺🍺🍺🍺
Malmgårdin Panimo / Saimaa Brewing Co, Mikkeli
Alk. 5,5% vol
EBU 55
EBC 18

 

EMMER PALE ALE

Emmer Pale Ale on Malmgårdin omaa tuotantoa. Vaalean ruskea väri. Hyvä kestävä vaahto. Kolmen humalan combo (Mosaic, Citra ja Centennial) antavat tuoksuun runsaasti hedelmäisyyttä. Sitrusmaisuutta riittää suutuntumassa niin, että peittoon jää kaikki muu ja maltaisuutta saa hakemalla hakea. Tiukka tyyli jatkuu jälkimaku on saakka. Rasvaiselle lämminsavulohelle tuli taas käyttöä.
🍺🍺🍺
Malmgårdin Panimo, Pernaja
Alk. 5,0% vol
EBU 55
EBC 15

 

 ARCTIC CIRCLE ALE


Rukiilla ja katajalla ryyditetty tumman punaruskea ale saa lasiin kaadettaessa ohuen kestävän vaahdon. Tuoksussa maltaisuuden ohella pihkaisia ja alkoholimaisia sävyä. Alkoholi hiipii läpi myös suutuntumassa. Muistelen, ettei näin ollut aiemmin, joten onko reseptiä muutettu mallasrungon osalta kevyempään suuntaan? Jälkimaussa löytyy hedelmäistä luumua ja rusinaa. Mutakakkua mutustellessa meni mukavasti mahaan!
🍺🍺🍺 1/2 
Malmgårdin Panimo, Pernaja
Alk. 7,3% vol
EBU 60
EBC 80

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti