torstai 30. elokuuta 2018

Saimaa Brewing Co

Saimaan Panimon, nykyisin Saimaa Brewing Co (SBC) oluiden laadusta on aika-ajoin harrastajapiireissä polemisoitu tänä vuonna.

Maistamieni oluiden joukkoon mahtuu niin ohilaukauksia kuin osumiakin. EA SY RYE DER

Ruis-IPA Captain American ja Väinämöisen "malliin" - ainakin jos on tölkin teksteihin uskominen. (Paradise City Bewerage Co) PCBC ja Saimaa Brewingin Company (SBC) collaboraatio-olut on samea, punaruskea ja upean kestävävaahtoinen. Tuoksu ei ole kovinkaan ipamainen, paremminkin maanläheinen. Suutuntumassa ruis ja puolukka lyöttäytyvät hyvin kimpaan ja tuloksena on hillityn hapokasta halailua. Jälkimaku on pitkä, marjainen ja miellyttävä. 
🍺🍺🍺🍺1/2
Saimaa Brewing Company (SBC), Mikkeli
Alk. 5,5%
EBU 52
EBC 38

  

BREWER'S SPECIAL BERLIN PILSNER 

Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special -sarjan pilsner on väriltään kullankeltainen. Kaunis valkoinen vaahto on kestävä. Tuoksussa täysmaltaiselle ominainen viljaisuus yhdistyy maltilliseen humalointi. Suutuntuma on pehmeä, makoisan maltainen. Pilsneriin/pilsiin kuuluvat humalankatkerot nousevat sopivasti esiin jälkimaussa ja vahvuus 5-tilavuusprosenttia on juuri tyyliin sopiva. 
🍺🍺🍺🍺
Alk. 5,0 % 
EBU 55
EBC 10

CELEIA PILSNER


Tumma kullankeltainen väri. Runsas, kestävä valkoinen vaahto. Tuoksun Celeia ja Hercules -humalaljikkeista irtoava sitruksinen aromi voimistuu suutuntumassa hyvinkin kuivaksi. Mallasrunko jää kevyeksi. Vaatii mielellään mausteisen ruoan seurakseen. Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special-sarjan tuote. 
 🍺🍺
Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Alk. 5,8  %
EBU 64
EBC 10

 EKUANOT IPAVaaleanruskea väri. Kestävä vaalea vaahto. Tuoksun hedelmäisyys kierähtää suutuntumassa sitrukseen, mutta pehmeän makeat trooppiset mango ja persikka ottavat voiton. Jälkimaku on kohtuullisen pitkä. 
 🍺🍺🍺🍺
Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Alk. 5,7 %
 
DON WHEATO WHITE IPA


Keltainen väri, hieman samea ulkonäkö. Hyväkestoinen vaalea vaahto. Tuoksussa hedelmäisyyttä, appelsiininkuorta (jota on valmistuksessa käytetty). Suutuntuma on pirteä, vähän sitruksinen jota vehnämallas pehmentää. Kevyehkön tuntuinen runko, mutta kantaa kuitenkin alkoholivahvuuden myötä loppuun saakka. Vehnäinen jälkimaku. Voisin ostaakin, jos osuu kohdalle. 
 🍺🍺🍺🍺
Paradice City Bewerage CO/Saimaa Brewing Company
Alk. 5,5 %
EBU 50
EBC 10

 

 BELGIAN BLONDE ALE


Saimaan Juomatehtaan Brewer's Special-sarjan belgityylin blonde on kauniin kirkkaan kuparinpunainen väriltään - ei kovinkaan blonde. Vaalea vaahto on lyhytkestoinen. Hieman tunkkaisen metallinen (kupari!?) ja lievästi mausteinen tuoksu. Suutuntumassa pääosin maltaisuutta, korianteri ja appelsiininkuori ei juuri erotu, vaikka niitä on etiketin mukaan valmistuksessa käytetty. Täytyy odottaa jälkimakuun saakka, että jotain belgityylistä mausteisuutta putkahtaa esille. Ihan juotava olut, mutta tyylinmukainen se ei ole. 
 🍺🍺🍺
Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Alk. 6,5 %
EBU 25

EBC 13
 

YÖVESI DARK LAGER


Hyvin tumma punaruskea väri. Vaalea beige vaahto on kestävä. Tuoksussa tumma maltaisuus sekoittuu suklaan aromeihin. Suutuntuma on pehmeä, maltainen, hieman rasvainen, helposti lähestyttävä. Karamellinen jälkimaku on pitkä. Menee maussa liki tummaa Velkoa, on kuitenkin vähemmän imelä mikä laskettakoon Yöveden eduksi. 
🍺🍺🍺 1/2
Saimaa Brewing, Mikkeli
4,5 %
EBU 25
EBC 79

  SUN LAGER
Kirkas vaaleankeltainen väri. Valkoinen vaahto poistuu pian lasin reunoille. Miedossa tuoksussa ruohomaista aromia maltaisuuden rinnalla. Suutuntumassa hiilihappo nostaa katkeroa pintaan ja tasainen kirpeys jatkuu jälkimaussa. Ei ole mun lager.

  🍺 1/2

4,2 %

EBU 15

EBC 8AMERICAN IPA


Saimaan Juomatehtaan 6-prosenttinen jenkkityyliin humaloitu IPA on meripihkan värinen. Kuohkea vaahto on kestävä. Tuoksussa sitruksista hedelmäisyyttä. Suutuntuman hiilihapot nostavat sitruksen ja kirpeän mausteisuuden pitkin suun pintoja. Tosin maku tasoittuu pian persikkaisen pehmeäksi. Pitkä jälkimaku, jossa pippurinen pilkahdus. 
 🍺🍺🍺🍺
Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Alk. 6,0 %
EBU 45
EBC 18

 BREWER'S SPECIAL MOSAIC PALE ALERuskeankeltainen väri. Kohtalaisen kestävä vaalea vaahto. Kukkaisen esterinen, hedelmäinen tuoksu. Suutuntumassa pähkinäinen ja lievästi yrttinen makumaailma. Vehnämaltaat tuovat pehmeyttä suutuntumaan. Varsin pitkässä jälkimaussa katkeroa sopivasti. 
 🍺🍺🍺 1/2
Saimaan Juomatehdas, Mikkeli
Alk. 5,5 %
EBU 33
EBC 13

SAIMAA WEIẞBIERKeltaruskea väri, samea suodattamattoman vehnäoluen ulkonäkö. Runsas kuohkea vaahto. Tuoksun banaanisuus kuuluu olennaisesti perusvehnäolueen. Suutuntumassa viljaisuus vuorottelee greippisten humalankatkeroiden kanssa. Pitkä, hieman kirpeä ja tunkkainen jälkimaku, mikä miinustaa arviosta yhden tuopin. Toimiva saksalaistyylinen, mieto vehnäolut. Brewer's Classic sarjaa. 
 🍺🍺🍺
Alk. 4,2 %
EBU 28
EBC 11

 UTULA PALE ALEKuparinruskea väri. Runsas kuohkea vaalea vaahto. Tuoksu pääosin maltainen, kevyttä kukkaisuutta hiipii vähitellen esiin. Suutuntumassa terävähkö humalankatkero jättää maltaisuuden ja tyylinmukaisen hedelmäisyyden alleen. Kevyehkössä rungossa ei riitä voimaa tasapainottamaan kokonaisuutta. Lisäprosentti alkoholia auttaisi paljon. Jälkimakuun pehmeää hedelmäisyyttä sentään saadaan mukaan. Mausteiset ruoat ja rasvaiset juustot pärjäävät Utulan kanssa. Ilman ruokaa nautittuna on minun makuuni liian "hoppy".
🍺🍺1/2
Saimaa Brewing Company, Mikkeli
4,5 %

 EBU 25
EBC13
 

 UKONLAHTI RED ALETumman punaruskea kuparinen väri. Kuohkea hyvin pysyvä vaahto. Mieto maltainen ja yrttinen tuoksu. Suutuntumassa tiukan katkeroinen, mausteisen pippurinen flavori, jota kohtuullisen tuntuva hiilihappoisuus korostaa. Paikallinen Saimaa EKO-maltaan maltaisuus kuitenkin pitää pintansa ja yletön mausteisuus talttuu. Pitkä pehmeän maltainen jälkimaku. 

 🍺🍺🍺 1/2
Saimaa Brewing Co, Mikkeli
4,5 %
 EBU 25
EBC 36


KAITO LAGERVaalea kellanruskea väri.  Vaalea kuohkea vaahto pysyy kohtuullisen hyvin. Tuoksu maltainen ja kevyesti parfyyminen. Suutuntumassa diasetyylin pistävää terävyyttä, mikä ei kuulu puhtaaseen lagerolueen vaan on selkeä virhemaku. Sama hieman elttaantunut voimainen maku pysyy mukana jälkimaun loppuun saakka. Gluteeniton.
 🍺
Saimaa Brewing Company, Mikkeli
Alk. 4,5 % 

EBU 20
EBC  15

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti